У Відні поліцейський із «зеткою» на шоломі викликав обурення

У Відні поліцейський із «зеткою» на шоломі викликав обурення

Фото
Укрінформ
У столиці Австрії на одному з вуличних заходів був помічений поліцейський з літерою "Z" на шоломі, що викликало обурення багатьох користувачів соцмереж, які припустили зв’язок із символікою російської агресивної війни проти України.

Як передає кореспондент Укрінформу, після публікацій у соцмережі Х з цього приводу з офіційними поясненнями виступили у поліції Відня.

"З учорашнього дня колега з підрозділу реагування Бургенланду, який підтримував своїх колег у Відні в охороні різних об'єктів під час свят, викликав занепокоєння. Причина: його шолом, який він позначив літерою "Z", - прокоментували в поліції один з дописів інтернет-користувачів на цю тему.

Там заявили, що "Z" є першою буквою прізвища поліцейського, "який позначив свій шолом для розпізнавання під час участі в курсі оперативної підготовки".

"Колега не врахував символізм, але, звісно, був поінформований, і маркування було видалено. Ми не розуміємо зроблену тут прив’язку до Росії", - повідомили у віденській поліції.

Читайте також: В Австрії та Німеччині затримали ісламістів за підозрою у плануванні терактів

Як повідомляв Укрінформ, раніше у столиці Австрії Z-символом російської війни проти України спаплюжили інтерактивний стенд "Авангардна історія України", а також стіну в українських синьо-жовтих кольорах на Шварценбергплатц.

"Z"-символ загарбницької війни РФ проти України також неодноразово фіксувався на публічних заходах у Відні, без реагування на це з боку поліції.

Перше фото: APA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-