Ізраїль готовий до нового перемир’я у Газі - Штати в ООН

Ізраїль готовий до нового перемир’я у Газі - Штати в ООН

Укрінформ
Ізраїль виявляє готовність до оголошення нового припинення вогню в секторі Гази, однак угруповання ХАМАС поки що на це не згодне.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку заявила постійна представниця США при цій організації Лінда Томас-Грінфілд.

“Ми переконані, що Радбезу слід і надалі підтримувати поновлення гуманітарних пауз. Ізраїль чітко заявив про свою налаштованість досягти іншої угоди. Тепер все залежить виключно від ХАМАС”, - сказала вона.

Томас-Грінфілд наголосила, що саме гуманітарні паузи дозволять “негайно доставити додаткову допомогу, урятувати життя та звільнити заручників”.

Читайте також: ХАМАС відкинув пропозицію Ізраїлю щодо тижневого перемир’я для звільнення заручників

Як повідомлялося: Рада Безпеки ООН у п'ятницю після багатоденних консультацій ухвалила запропоновану ОАЕ резолюцію щодо ситуації в Газі. Документ засновує посаду Старшого гуманітарного координатора з відновлення, на якого будуть покладені функції з перевірки всіх гумвантажів, що направляються до анклаву.

Резолюція вимагає, щоб координатор, призначений генеральним секретарем ООН, "оперативно створив механізм Організації Об'єднаних Націй для прискорення спрямування вантажів гуманітарної допомоги до Гази через держави, які не є сторонами конфлікту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-