В Аргентині проти реформ президента вийшли мітингувати з каструлями й сковорідками

В Аргентині проти реформ президента вийшли мітингувати з каструлями й сковорідками

Фото
Укрінформ
Сотні людей зібралися в четвер увечері, другий день поспіль, на Площі конгресу в столиці Аргентини, щоб протестувати проти Указу про надзвичайну необхідність (DNU), оголошеного в середу новим президентом країни Хав’єром Мілеєм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання La Nacion.

Зазначається, що цей указ передбачає глибоку дерегуляцію економіки, скасовує численні закони та нормативні акти та має на меті сприяти приватизації державних компаній.

"У різних місцях Буенос-Айреса та всередині країни відбулися марші та демонстрації з каструлями та сковорідками на знак протесту проти нещодавньої заяви президента", - йдеться у повідомленні.

У місті Буенос-Айрес акції протесту відбулися в районах Бельграно та Альмагро, повідомляє видання. Окрім того, мітингувальники зібралися в районі президентського особняка в Олівосі.

Читайте також: «Шокова терапія» в Аргентині: президент Мілей оголосив про запуск економічних реформ

Поблизу Конгресу в Буенос-Айресі була присутня поліція, працівники якої намагалися відвести демонстрацію на тротуар, щоб дотримуватися нового протоколу про правила масових акцій, запропонованого міністром безпеки Аргентини Патрісією Буллріч.

Значну частину протестувальників становили представники профспілок та громадських організацій, які прагнули висловити своє неприйняття заходів, вжитих новим урядом країни.

Як повідомляв Укрінформ, правозахисники в Аргентині висловили занепокоєння з приводу нових правил безпеки та ймовірного придушення очікуваної хвилі протестів після того, як новий уряд президента Хав’єра Мілея девальвував національну валюту на понад 50%.

Інавгурація Мілея відбулася 10 грудня 2023 року у Буенос-Айресі.

Фото: LA NACION/Fernando Massobrio

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-