«Шокова терапія» в Аргентині: президент Мілей оголосив про запуск економічних реформ

«Шокова терапія» в Аргентині: президент Мілей оголосив про запуск економічних реформ

Укрінформ
Президент Аргентини Хав'єр Мілей оголосив заходи щодо дерегуляції економіки, які передбачають скасування або зміну понад 300 правил, зокрема щодо орендної плати та праці.

Про це повідомляє France24, передає Укрінформ.

"Мета полягає у тому, щоб розпочати шлях до відновлення країни... та скасувати величезну кількість нормативних актів, які стримували та перешкоджали економічному зростанню", - сказав Мілей у телезверненні.

Президент, який вступив на посаду 10 днів тому, обіцяв подолати інфляцію, що вже сягнула 140%. За його словами, "шокова терапія" є єдиним рішенням.

Читайте також: В Аргентині різко девальвувала валюта - новий уряд готується жорстко придушувати протести

Серед змін, оголошених президентом, - скасування законів, що регулюють оренду, а також правил, які перешкоджають приватизації державних підприємств.

Новий лідер також оголосив про "модернізацію трудового законодавства для сприяння створенню реальних робочих місць" та низку інших заходів дерегуляції, що стосуються туризму, послуг супутникового інтернету, фармацевтики, виробництва вина та зовнішньої торгівлі.

Читайте також: Аргентина передасть Україні два гелікоптери російського виробництва

Щоб заходи набули чинності, вони мають бути опубліковані в урядовому віснику, а потім оцінені спільним комітетом законодавців з обох палат законодавчого органу Аргентини.

Як повідомляв Укрінформ, правозахисники в Аргентині висловили занепокоєння з приводу нових правил безпеки та ймовірного придушення очікуваної хвилі протестів після того, як новий уряд президента Хав’єра Мілея девальвував національну валюту на понад 50%.

Інавгурація Мілея відбулася 10 грудня 2023 року у Буенос-Айресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-