США введуть санкції проти іноземних банків, які підтримали війну Росії в Україні

США введуть санкції проти іноземних банків, які підтримали війну Росії в Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден у п'ятницю підпише указ, що дозволяє Вашингтону вводити санкції проти фінансових установ, які допомагають Росії ухилятися від санкцій.

Як повідомляє Укрінформ, про це Reuters повідомила міністр фінансів США Джанет Єллен.

За її словами, указ, який є частиною боротьби США з ухиленням від санкцій, також дає Вашингтону можливість заборонити продукти, які походять з Росії, але оброблені в третіх країнах, такі як морепродукти і діаманти.

Високопосадовці адміністрації президента США заявили, що новий указ чітко дасть зрозуміти фінансовим установам, що вони повинні або припинити дозволяти своїм компаніям постачати компоненти і товари для російського оборонного сектору, або зіткнутися зі значними санкціями.

Новий наказ надасть Казначейству та його союзникам нові інструменти для боротьби з мережами, які Москва намагається створити для обходу цих санкцій за допомогою підставних компаній і "свідомих і несвідомих фінансових посередників", - сказав чиновник на умовах анонімності.

Положення набудуть чинності одразу після того, як Байден підпише указ у п'ятницю.

Читайте також: Санкції США зупинили постачання газу з російського СПГ-проєкту - Bloomberg

Сполучені Штати неодноразово застерігали компанії від ухилення від американських санкцій, накладених на Росію, зокрема фірми в ОАЕ, Туреччині та інших країнах, яких вони звинувачували в тому, що вони допомагають Москві обходити ці заходи.

Як повідомляв Укрінформ, початок поставок з нового російського проєкту «Арктик СПГ 2» скрапленого природного газу буде відкладено, оскільки компанія оголосила про форс-мажор із поставками через дію санкцій США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-