Сальвадор спростив надання громадянства іноземним біткоїн-інвесторам

Сальвадор спростив надання громадянства іноземним біткоїн-інвесторам

Укрінформ
Конгрес Сальвадору схвалив міграційний закон, що передбачає прискорене надання громадянства іноземцям, які роблять "пожертви" у біткоїнах на державні програми соціального та економічного розвитку.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Однопалатний законодавчий орган ухвалив реформу за підтримки партії "Нові ідеї" президента Наїба Букеле, яка контролює Конгрес. Очікується, що закон набуде чинності найближчими днями.

Реформа посилається на "життєвий інтерес" президентських проєктів розвитку, акцентуючи на "альтруїстичних іноземцях, зацікавлених у підтримці економічного, соціального і культурного розвитку Сальвадору ... шляхом пожертвування біткоїнів". У законі не вказана мінімальна сума "пожертвування". У четвер біткоїн торгувався на рівні $43 741.

Реформа передбачає, що ті, хто відповідатиме вимогам, зможуть уникнути звичайної вимоги до процесу набуття громадянства - п'яти років постійного проживання в країні для осіб з неіспаномовних країн, або двох років, якщо у людини є чоловік/дружина сальвадорець.

Уряд Букеле, який відчуває брак коштів, наразі працює над досягненням угоди з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми фінансування на тлі занепокоєння повільним економічним зростанням країни. МВФ неодноразово заявляв про ризики, які, на його думку, пов'язані з прийняттям Сальвадором біткоїна як законного платіжного засобу.

Читайте також: Новообраний президент Аргентини: людина з бензопилою й українським прапором

Як повідомляв Укрінформ, з вересня 2021 року у республіці Ель-Сальвадор криптовалюта Bitcoin стала офіційним платіжним засобом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-