Ізраїль заявив про руйнування ключових тунелів ХАМАС у Газі

Ізраїль заявив про руйнування ключових тунелів ХАМАС у Газі

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю заявила про знищення ключової мережі тунелів угруповання ХАМАС, яка розміщувалася під площею Палестини в престижному районі міста Газа.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Times of Israel.

"За словами військових, найвищі посадові особи ХАМАС ховалися під землею в цій мережі тунелів, коли терористичне угрупування почало атаку на півдні Ізраїлю 7 жовтня. Підземна мережа з'єднувала будинки, офіси і квартири-криївки високопосадовців ХАМАС, в тому числі Мухаммеда Дейфа, невловимого лідера військового крила терористичного угруповання, та Ях'ї Сінвара, його найвищого чиновника в Газі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ізраїльські військові стежили за тунелями протягом останніх днів. Їх руйнування здійснювали елітний бойовий інженерний підрозділ "Яхалом" і 401-ша бронетанкова бригада.

Читайте також: Ізраїльські військові знайшли «підземний автобан» ХАМАС в секторі Гази

Представники ЦАХАЛ провели для ЗМІ екскурсію площею Палестини та входами в тунелі.

"Площа лежить у престижному районі Рімаль у місті Газа, який до війни вважався центром владної еліти анклаву, де мешкали високопосадовці терористичного угруповання, що править сектором. Як розповіли військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю журналістам, цим жвавим центром палестинської комерції криється ціла мережа тунелів ХАМАС, де переховувалися найвищі посадовці терористичного угруповання", - зазначається у публікації.

Читайте також: ХАМАС відкинув пропозицію Ізраїлю щодо тижневого перемир’я для звільнення заручників

Ізраїльські військові розповіли, що в житлових приміщеннях, обладнаних у тунелях, було знайдено запаси їжі та води. Загалом вони описали цей комплекс як "підземне місто терору", з'єднане з іншими важливими об'єктами підземної інфраструктури в секторі Гази.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю заявила, що знищила сотні бойовиків ХАМАС, розширивши свої операції в місті Газа – столиці однойменного сектору.

Фото ілюстративне: IDF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-