Ізраїльські військові знайшли «підземний автобан» ХАМАС в секторі Гази

Ізраїльські військові знайшли «підземний автобан» ХАМАС в секторі Гази

Фото
Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у неділю, 17 грудня, виявила найбільший за всю історію тунель для атак теругруповання ХАМАС, на півночі сектора Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

Тунель завдовжки приблизно чотири кілометри, який був виявлений Армією оборони Ізраїлю, у деяких місцях опускається приблизно на 50 метрів під землю і є достатньо широким, щоб через нього могли проїхати транспортні засоби.

При цьому він не проходить на територію Ізраїлю.

Одну з шахт було знайдено лише за 400 метрів від перехідного пункту Ерез (між сектором Гази й Ізраїлем - ред.), який до нападу ХАМАС 7 жовтня сприяв переміщенню палестинських цивільних до Ізраїлю для роботи та медичної допомоги.

За даними ЦАХАЛ, тунель також має декілька водопровідних, електричних та комунікаційних ліній.

Крім цього, у деяких частинах тунелю війська знайшли противибухові двері, які мали запобігти проникненню ізраїльських військ.

Читайте також: Ізраїль завдав удару по заводу ХАМАСу з виробництва зброї

У ЦАХАЛ зазначили, що тунель дозволяв ХАМАС рухатися автомобілям, і всередині було знайдено «багато зброї», що належить угрупованню.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав убивати й викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Читайте також: Ізраїль проводить нові переговори про повернення заручників за посередництва Катару - Reuters

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-