Орбан припускає виділення Євросоюзом €50 мільярдів для України без «зеленого світла» Угорщини

Орбан припускає виділення Євросоюзом €50 мільярдів для України без «зеленого світла» Угорщини

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан припускає, що Євросоюз може задіяти інший механізм щодо виділення Україні 50 млрд євро фінансової допомоги без згоди Будапешта.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Україні хочуть дати гроші з бюджету ЄС, а Угорщина хоче, щоб ці гроші були виділені поза бюджетом ЄС. У них (лідерів країн ЄС – ред.) є можливість - якщо ми не погоджуємося з цим - вирішити це питання поза бюджетом Євросоюзу, але вони не мають можливості вирішити це питання в рамках бюджету ЄС без схвалення Угорщини. У них є можливість, коли 26 членів вирішать це питання за допомогою спільної позики поза бюджетом ЄС», - сказав Орбан на пресконференції.

Він також назвав виділення грошей Україні з бюджету ЄС «поганим рішенням».

«Я переконаний, що виділити Україні 50 мільярдів євро з бюджету ЄС на п'ять років... Це погане рішення», - сказав Орбан.

Читайте також: Зеленський - про Орбана: Він не зміг відповісти, чому Угорщина не підтримує Україну

Він зазначив, що Угорщина не хотіла б прив’язувати призупинення виділення коштів ЄС для Будапешта з фінансуванням України.

«Ми не хочемо пов'язувати фінансову допомогу, яку буде надано Україні, з будь-якими фінансовими проблемами Угорщини... це також порушило б принцип лояльної співпраці ЄС», - сказав Орбан.

Як повідомляв Укрінформ, спеціальний саміт ЄС із затвердження поправок до багаторічного бюджету на 2024-2027 роки, які включають створення Українського фонду на 50 мільярдів євро, відбудеться 1 лютого наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-