США звільнили соратника Мадуро в обмін на ув'язнених американців

США звільнили соратника Мадуро в обмін на ув'язнених американців

Укрінформ
Штати та Венесуела провели обмін ув’язненими, у результаті якого до США повернулося десять американців, а до Каракаса прибув давній соратник президента Ніколаса Мадуро.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Reuters.

“Десять американців, звільнених урядом президента Венесуели Ніколаса Мадуро під час тюремного обміну, приземлилися на військовій базі США в Сан Антоніо. Ці особи вийшли на свободу в середу в обмін на звільнення Штатами соратника Мадуро колумбійського бізнесмена Алекса Сааба, який після помилування президентом США Джо Байденом повернувся до Венесуели у середу”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Мадуро також погодився звільнити щонайменше 20 ув’язнених опозиціонерів. “Прокурори США звинувачували Сааба у виведенні близько 350 млн дол з Венесуели через США за допомогою схеми, яка передбачала підкуп венесуельських посадовців. Він відкидає ці обвинувачення”, - зауважує Reuters.

Читайте також: Лідери Венесуели та Гаяни домовилися створити комісію для вирішення територіальної суперечки

Окрім цього, Венесуела повернула до США малазійського підприємця-утікача Леонарда Глена Франціса, якого у США підозрюють в спробі підкупу американських військових. “Угода стала результатом багатомісячних перемовин за посередництва Катару між членом ОПЕК Венесуелою та США. Вона була втілена після того, як у Білому домі заявили про зв’язок прогресу в обміні ув’язненими та пом’якшення запроваджених проти Каракаса енергетичних санкцій”, - підсумовує агентство.

Фото: ЕРА

                                                                                

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-