Парламент Нідерландів позбавив права голосу трьох депутатів від проросійської партії

Парламент Нідерландів позбавив права голосу трьох депутатів від проросійської партії

Укрінформ
У Нідерландах троє депутатів, які представляють партію FVD (“Форум за демократію”) у нижній палаті парламенту, позбавлені права голосу на сім календарних днів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, йдеться про Тьєррі Боде, Фрейка Янсена та Гідеона ван Мейєрена, які не задекларували інші посади, які вони обіймають, таким чином порушивши кодекс поведінки.

“Трьох депутатів від FVD (“Форум за демократію”) усунуто від участі в засіданнях Палати представників на сім днів із середи, 20 грудня, за винятком голосування. Це стосується депутатів Тьєррі Боде, Фрейка Янсена та Гідеона ван Мейєрена”, - йдеться на офіційній сторінці нижньої палати нідерландського парламенту.

Таким чином, через відмову повідомляти про свої інші посади лідер партії Боде та її члени Янсен та ван Мейєрен не можуть виступати під час дебатів протягом семи днів, але вони зберігають право на участь у голосуваннях. Більшість депутатів погодилися з таким заходом, запропонованим спеціальною слідчою радою при парламенті.

Читайте також: У Польщі затримали політика, який погрожував терактом у Сеймі

Згідно з кодексом поведінки, депутати в Нідерландах зобов'язані декларувати інші посади, які вони обіймають, та отримані внаслідок додаткової роботи кошти.

Як повідомлялося, FVD створений Тьєррі Боде, який був одним із ініціаторів референдуму в Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС. Боде виступає за самостійність Нідерландів. Також Боде критикують за проросійські погляди.

У жовтні 2022 року парламент Нідерландів уперше відсторонив лідера партії FVD та її фракції Боде від участі в дебатах.

Читайте також: У Польщі затримали політика, який погрожував терактом у Сеймі

Більшість депутатів визнали, що Боде порушив правила поведінки, неодноразово відмовляючись зареєструвати дані про те, що він за сумісництвом обіймає посаду в компанії Amsterdam Media Group.

Ще двом членам FVD було винесено попередження за роботу за сумісництвом у тій же компанії.

Кодекс поведінки депутатів діє з 1 квітня 2021 року. Його запровадили після критики з боку Ради Європи, яка зазначила, що в Нідерландах мало правил, які гарантуватимуть непідкупність парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-