Євросоюз засудив КНДР за запуск ракет та постачання Росії зброї

Євросоюз засудив КНДР за запуск ракет та постачання Росії зброї

Укрінформ
Європейський союз рішуче засудив п’ятий за цей рік запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це йдеться у заяві Високого представника ЄС Жозепа Борреля, передає Укрінформ.

«КНДР має припинити ці незаконні та небезпечні запуски, які грубо порушують резолюції Ради Безпеки ООН і підривають міжнародний мир і безпеку, а також глобальний режим нерозповсюдження», - йдеться у заяві.

Також наголошується, що КНДР «повинна негайно виконати свої зобов’язання за резолюціями РБ ООН, відмовившись від усієї своєї ядерної зброї, іншої зброї масового знищення, програм балістичних ракет і існуючих ядерних програм». В ЄС вважають, що це єдиний життєздатний шлях до сталого миру та безпеки на Корейському півострові.

Читайте також: Будь-яка ядерна атака КНДР проти США призведе до кінця режиму Кім Чен Ина - Білий дім

«КНДР не може і ніколи не матиме статусу ядерної держави відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ)», — йдеться в тексті заяви.

Крім цього, ЄС закликав КНДР і Росію утриматися від будь-яких обмінів військовою технікою, ракетними технологіями або боєприпасами й дотримуватися послідовних резолюцій РБ ООН, які чітко забороняють будь-який експорт або імпорт зброї за участю КНДР.

«ЄС засуджує будь-яку військову підтримку агресивної війни Росії проти України, яку надає КНДР, і знову висловлює глибоке занепокоєння повідомленнями про передачу КНДР зброї Росії», - йдеться у заяві.

Читайте також: Топдипломати Китаю і Північної Кореї провели зустріч на тлі ракетних запусків КНДР

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила, що в понеділок провела успішне випробування своєї найновішої твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) великої дальності Hwasong-18.

Україна рішуче засудила ракетні випробування, проведені напередодні Пхеньяном.

Фото: Sean Gallup/Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-