США, Південна Корея та Японія запустили систему обміну даними про ракетні пуски КНДР

США, Південна Корея та Японія запустили систему обміну даними про ракетні пуски КНДР

Укрінформ
Сполучені Штати, Південна Корея і Японія у вівторок запустили систему для обміну даними про ракетні пуски КНДР у режимі реального часу.

Про це повідомило південнокорейське Міністерство оборони, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

«Три країни створили систему для виявлення та оцінки ракет, запущених Північною Кореєю, у режимі реального часу, щоб забезпечити безпеку своїх громадян і підвищити відповідні можливості», - зазначили в оборонному відомстві.

Активація системи відбулася через день після того, як КНДР уп’яте цього року запустила міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) Hwasong-18, що, як стверджують у Пхеньяні, здатна досягнути будь-якої точки у США.

У Сеулі не надали подробиць стосовно типу даних, якими будуть обмінюватись три сторони, але раніше міністр оборони Шин Вон Шик розповів, що вони включатимуть імовірну точку запуску ракети, траєкторію польоту та очікувану точку падіння (влучення).

Раніше Сполучені Штати, які мають двосторонні союзницькі договори з Південною Кореєю та Японією, мали окремі системи обміну даними з кожною із цих країн, але не було прямого зв’язку між Сеулом і Токіо через суперечності з історичних питань. Впродовж останнього року дві азійські країни досягли порозуміння зі спірних питань, що зробило можливим їхню пряму взаємодію.

Три країни також схвалили багаторічний план військових навчань, спрямований на посилення можливостей протистояти ядерним і ракетним загрозам з боку Північної Кореї. Згідно з планом, від наступного року тренування військових проводитимуться регулярніше і охоплюватимуть більше напрямків бойової підготовки.

Читайте також: Топдипломати Китаю і Північної Кореї провели зустріч на тлі ракетних запусків КНДР

Крім того, США, Південна Корея і Японія обмінялись інформацією про крадіжку криптовалюти Північною Кореєю та іншу її зловмисну кібердіяльність, яка використовується для фінансування ядерної і ракетної програм КНДР. Сторони також обговорили шляхи розширення тристоронньої співпраці з питань кібербезпеки, спрямованої на зменшення рівня кіберзагроз з боку Північної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея та Сполучені Штати завершили розробку принципів щодо планування та функціонування ядерної стратегії до середини 2024 року на тлі зростання загроз з боку КНДР.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-