З Латвії можуть видворити понад тисячу громадян РФ

З Латвії можуть видворити понад тисячу громадян РФ

Укрінформ
Понад 1 000 громадян РФ, які проживають у Латвії, можуть бути видворені з країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Понад 1 000 громадян РФ, які проживають у Латвії, можуть бути видворені з країни, заявила у програмі "900 секунд" на каналі TV3 керівник латвійського Управління у справах громадянства та міграції (УДГМ) Майра Розе.

Вона повідомила, що близько 15 500 громадян РФ попросили посвідку на постійне проживання в країні, а майже 3 000 осіб – тимчасову посвідку на проживання.

Читайте також: У Латвії посилили покарання за шпигунство та антидержавну діяльність

За словами Розе, близько 2200 осіб не виконали необхідні дії, щоб продовжити своє перебування у Латвії. Однак це ще не остаточна цифра, оскільки люди продовжують подавати документи, і УДГМ попросило Державну прикордонну охорону перевірити, чи вже не поїхали люди, інформація про що може з'явитися наприкінці цього тижня.

"Понад 1 000 осіб підлягають видворенню. Ми бачимо, що є багато тих, хто запізнився, хто все ще намагається розібратися, подати документи на тимчасову посвідку на проживання, але, на жаль, ми мусимо сказати їм, що вони мають виїхати, тому що жоден з пунктів закону їх не стосується", – сказала Розе.

Читайте також: У Латвії заблокували ще п’ять сайтів з російською пропагандою

Як повідомляв Укрінформ, президент Латвії Едгарс Рінкевичс прокоментував ситуацію щодо можливого зниження підтримки України з боку країн-союзників, додавши, що недостатня підтримка нашої країни створить у майбутньому проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-