КНДР вдруге за добу запустила міжконтинентальну балістичну ракету в бік Японського моря

КНДР вдруге за добу запустила міжконтинентальну балістичну ракету в бік Японського моря

Укрінформ
Північна Корея вранці у понеділок запустила в бік Японського моря міжконтинентальну балістичну ракету (МБР) великої дальності. 

Цей запуск відбувся через кілька годин після того, як пізно ввечері неділі Пхеньян випробував на цьому ж напрямку МБР малої дальності. Про це з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) Південної Кореї повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Фото: Yonhap
Фото: Yonhap

В JCS заявили, що ракета була випущена з району Пхеньяна о 8:24 ранку за місцевим часом під великим кутом і пролетіла приблизно 1000 кілометрів, після чого впала в Японське море.

Наразі південнокорейські військові разом із американськими і японськими партнерами аналізують дані про політ, щоб уточнити тип ракети і визначити, на яку висоту вона піднялася та чи використовувалося в ній тверде паливо.

Читайте також: Будь-яка ядерна атака КНДР проти США призведе до кінця режиму Кім Чен Ина - Білий дім

Приблизно за дев’ять годин до цього, о 22:38 неділі, КНДР випустила ракету малої дальності з того ж району поблизу Пхеньяна і в тому ж напрямку - в бік Японського моря. За даними JCS, тоді ракета подолала приблизно 570 кілометрів і також впала в море.

Сьогоднішній запуск став п’ятим випробуванням МБР великої дальності Північною Кореєю за цей рік, що є найбільшою кількістю запусків за один рік.

У лютому та березні КНДР випустила МБР Hwasong-15 та Hwasong-17, а у квітні випробувала твердопаливну Hawsong-18 і вдруге запустила її у липні.

Японське видання Kyodo, з посиланням на представника уряду своєї країни, повідомляє, що політ північнокорейської ракети тривав близько 73 хвилин і впала вона у море за межами виключної економічної зони Японії біля північного острова Хоккайдо, не спричинивши жодних пошкоджень.

Читайте також: Глава Міноборони Фінляндії попередив про загрозу співпраці РФ із Китаєм, Іраном і КНДР

Японські фахівці вважають, що ця ракета може пролетіти близько 15 000 км на максимальній висоті 6 000 км, що дозволить їй уразити будь-які цілі на континентальній частині Сполучених Штатів.

У Сеулі і Токіо засудили останні ракетні пуски КНДР як такі, що є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють Пхеньяну використовувати технології балістичних ракет, та пообіцяли зберігати готовність спільно відповісти на будь-які провокації Півночі.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея запустила 17 грудня балістичну ракету в бік Японського моря (Східного моря).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-