Глава Міноборони Фінляндії попередив про загрозу співпраці РФ із Китаєм, Іраном і КНДР

Глава Міноборони Фінляндії попередив про загрозу співпраці РФ із Китаєм, Іраном і КНДР

Укрінформ
Розширення співпраці Росії з Китаєм, Іраном, Північною Кореєю та іншими глобальними союзниками є серйозною довгостроковою загрозою для європейських країн.

Про це заявив у вівторок міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Хоча ці питання не є публічними, те, що Росія робить на даний момент разом із Китаєм, Іраном, Північною Кореєю та іншими своїми союзниками, також з Глобального Півдня, є дуже серйозним у довгостроковій перспективі», - сказав Хяккянен.

За його словами, як новий член НАТО, який має кордон з Росією протяжністю 1340 км, Фінляндія та її розвідувальні служби стежать за діями РФ по всьому світу.

Міністр назвав нову співпрацю Росії з її глобальними союзниками "системою погоди в політиці безпеки, яка, на жаль, викликає занепокоєння".

Як повідомляв Укрінформ, 8 жовтня оператори газотранспортних систем Фінляндії та Естонії повідомили про ймовірний витік газу на газопроводі Balticconnector після того, як було зафіксовано "незвичне падіння тиску в морському газопроводі".

Читайте також: Фінляндія вирішила відкрити два прикордонні пости з РФ

Пізніше стало відомо, що біля газопроводу Balticconnector перед диверсією помітили китайське судно.

Фінляндія та Естонія офіційно направили Китаю юридичну ноту про співпрацю в межах розслідування збитків, завданих об'єктам критичної інфраструктури в Балтійському морі.

Фото: Mikko Mäntyniemi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-