У Болгарії проросійські партії заблокували парламент через знесення радянського пам’ятника

У Болгарії проросійські партії заблокували парламент через знесення радянського пам’ятника

Укрінформ
Проросійські партії у Болгарії у четвер заблокували роботу парламенту в знак протесту проти демонтажу пам’ятника радянській армії в Софії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Лідер ультраправої проросійської партії «Вазраждане» Костадін Костадінов закликав колег висловити незгоду зі знесенням пам’ятника шляхом блокування роботи болгарського парламенту.

Заклик Костадінова був підтриманий також депутатами іншої проросійської партії БСП (Болгарська соціалістична партія) та популістською партією ИТН (Є такий народ).

Читайте також: У столиці Болгарії демонтують пам'ятник радянській армії

БСП та «Вазраждане» погрожували перешкоджати роботі парламенту до отримання документів про знесення пам’ятника, а протест ИТН став відповіддю на тривалу судову реформу.

Зазначається, що парламент Болгарії до Різдва має ухвалити державний бюджет і конституційну реформу судової системи, яка є важливою для вступу країни в Шенген.

Як повідомлялося, 12 грудня у столиці Болгарії Софії розпочали демонтаж монумента радянській армії, який перебував у аварійному стані. Заклики демонтувати пам’ятник, який знаменує прихід радянських військ у Болгарію наприкінці Другої світової війни і початок комуністичного режиму, лунали впродовж багатьох років.

Фото: Euractiv.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-