МЗС Румунії викликає російського посла через падіння безпілотника на території країни

МЗС Румунії викликає російського посла через падіння безпілотника на території країни

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Румунії викличе посла РФ у Бухаресті Валерія Кузьміна через безпілотник, який був запущений по Україні, але впав на території країни НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania Journal.

«МЗС поінформувало та проводить консультації з союзниками по НАТО щодо розвитку подій на кордоні між Румунією та Україною, включаючи сьогоднішній інцидент. Крім того, МЗС викличе главу російського диппредставництва», – заявили у румунському відомстві.

У міністерстві наголосили, що «висловлюють рішучий протест у зв’язку з інцидентом, спричиненим неконтрольованим падінням безпілотника, використаного для атаки на українську портову інфраструктуру в ніч з 13 на 14 грудня, в безлюдній місцевості приблизно за 4 км вище за течією від населеного пункту Грінду».

У відомстві додали, що це є новим порушенням повітряного простору Румунії, що суперечить міжнародному праву.

МЗС рішуче закликає припинити напади на українське населення та цивільну інфраструктуру, а також безвідповідальну ескалацію безпекової ситуації з боку Російської Федерації, в тому числі на кордоні між Румунією та Україною.

Читайте також: Росія закриває румунське консульство у Ростові-на-Дону

Як повідомляв Укрінформ, один із безпілотників, який Росія запустила в ніч на 14 грудня по Україні, порушив повітряний простір НАТО, упавши на території Румунії, через що Німеччина підняла по тривозі винищувачі Eurofighter.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-