З початку 2023 року у світі вбили 45 журналістів - «Репортери без кордонів»

З початку 2023 року у світі вбили 45 журналістів - «Репортери без кордонів»

Укрінформ
Відповідно до щорічного звіту групи "Репортери без кордонів" (RSF), упродовж 11 місяців 2023 року під час виконання службових обов’язків було вбито 45 журналістів, порівняно з 61 журналістом, що загинули торік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

"Кількість журналістів, убитих під час виконання службових обов’язків, скоротилася цього року, попри загибель репортерів у секторі Гази за останні два місяці", - заявила у четвер медіа-правова група "Репортери без кордонів".

Як зазначається, це найменший показник відтоді, як у 2002 році загинули 33 журналісти, переважно через значне зменшення кількості смертей представників ЗМІ в Латинській Америці.

"Ми спостерігаємо регулярне зниження (випадків загибелі журналістів - ред), і ми дуже далекі від цифри 140 журналістів, які були вбиті у 2012 році та знову у 2013 році" через війни в Сирії та Іраку", - зазначив генеральний секретар RSF Крістоф Делуар.

За його словами, це зниження пояснюється зусиллями міжурядових та неурядових організацій по боротьбі з безкарністю, а також більшою "розсудливістю" самих журналістів.

Читайте також: Під час війни Ізраїлю та ХАМАС загинули 34 журналісти - «Репортери без кордонів»

Як повідомлялося, за час повномасштабного вторгнення в Україні 63 журналісти загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів чи тортур, про що свідчать дані Міністерства культури та інформаційної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-