В Аргентині відбулася інавгурація нового президента, її відвідав Зеленський

В Аргентині відбулася інавгурація нового президента, її відвідав Зеленський

Фото, відео
Укрінформ
У Національному конгресі Аргентини в Буенос-Айресі відбулася інавгурація новообраного президента Хав’єра Мілея, на заході був присутній Президент України Володимир Зеленський.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

"Інавгурацію Мілея відвідав Президент України Володимир Зеленський, глава уряду Угорщини Віктор Орбан та делегація США", - йдеться у повідомленні.

Хав’єр Мілей склав конституційну присягу. Після цього відбулася передача атрибутів влади новому главі Аргентинської Республіки, повідомляє Офіс Президента.

Після завершення інавгурації Володимир Зеленський разом з іншими представниками іноземних держав узяв участь у церемонії привітання Хав’єра Мілея зі вступом на посаду, яка відбулася в Будинку уряду Аргентини.

"Сьогодні взяв участь в інавгурації Хав’єра Мілея в Буенос-Айресі та привітав нового Президента. Це новий початок для Аргентини, і я бажаю президенту Мілею та всьому аргентинському народу здивувати світ своїми успіхами", - написав Зеленський у мережі X.

Він висловив переконання, що двостороння співпраця між Україною та Аргентиною й надалі розширюватиметься.

Читайте також: Зеленський обговорив із Макроном наступний пакет оборонної допомоги

Президент України також неформально поспілкувався з главами держав та урядів іноземних країн.

Як зазначає Reuters, обрання Мілея знаменує собою велику гру для Аргентини – економічний план шокової терапії нового президента, що передбачає різке скорочення витрат, був добре прийнятий інвесторами та може стабілізувати економіку, що перебуває у скрутному становищі, але він ризикує підштовхнути ще більше людей до скрутного становища, адже понад дві п'ятих населення країни вже живуть у бідності.

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Парагваю

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до Аргентини.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-