Єменські хусити попередили, що будуть атакувати всі кораблі, які прямують до Ізраїлю

Єменські хусити попередили, що будуть атакувати всі кораблі, які прямують до Ізраїлю

Укрінформ
Підтримувані Іраном єменські бойовики-хусити заявили, що будуть атакувати всі кораблі, які прямують до Ізраїлю, незалежно від їхнього прапора й національності, та застерегли всі міжнародні судноплавні компанії від відвідання ізраїльських портів.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на заяву єменського екстремістського руху повідомляє Reuters.

Військові представники хуситів заявили, що всім кораблям, які прямують до ізраїльських портів, заборонено заходити в Червоне та Аравійське моря.

«Якщо Газа не отримає необхідного продовольства та медикаментів, усі кораблі в Червоному морі, що прямують до ізраїльських портів, незалежно від їх національності, стануть мішенню для наших збройних сил», - цитує видання заяву єменських бойовиків.

У ній додається, що це рішення вже набуло чинності, і бойовики угруповання готові його виконувати.

Своїми діями хусити, яких підтримує Іран, посилюють ризики розростання жорстокої війни між Ізраїлем і палестинським ХАМАСом до масштабів регіонального конфлікту.

Читайте також: Штати обіцяють реагувати на атаки хуситів проти цивільних суден у Червоному морі

Хусити раніше вже атакували та захопили кілька пов’язаних із Ізраїлем кораблів у Червоному морі та його протоці Баб-ель-Мандаб, морському шляху, через який транспортується більша частина світової нафти, а також запустили балістичні ракети та безпілотники по Ізраїлю. Представники єменського руху називають свої дії демонстрацією підтримки палестинців.

Ізраїль назвав напади на кораблі «іранським терористичним актом» із наслідками для міжнародної морської безпеки.

Минулого тижня нападів у міжнародних водах зазнали три комерційні судна, що змусило втрутитися есмінець ВМС США, а в листопаді бойовики-хусити, які керують більшою частиною Ємену та його узбережжям Червоного моря, захопили британське вантажне судно, пов’язане з ізраїльською компанією.

Сполучені Штати і Велика Британія засудили напади на кораблі, звинувативши Іран у підтримці хуситських атак. Тегеран відкинув звинувачення і заявив, що його союзники приймають рішення самостійно.

Сусідня з Єменом Саудівська Аравія попросила Сполучені Штати проявити стриманість у відповідь на напади.

Читайте також: Єменські хусити показали, як захоплювали судно в Червоному морі

Як повідомляв Укрінформ, уряд Сполучених Штатів запровадив санкції проти 13 фізичних осіб та організацій, які забезпечували фінансування хуситів у Ємені з боку Ірану з метою продовження дестабілізації в регіоні Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-