Штати обіцяють реагувати на атаки хуситів проти цивільних суден у Червоному морі

Штати обіцяють реагувати на атаки хуситів проти цивільних суден у Червоному морі

Укрінформ
США вживатимуть заходів у відповідь на атаки підтримуваних Іраном єменських бойовиків-хуситів проти цивільних суден у Червоному морі.

З такою заявою виступив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Минулими вихідними було скоєно чотири напади на три комерційні судна в міжнародних водах у південній частині Червоного моря. Зазначені судна пов’язані з 14 різними країнами, що демонструє, наскільки це справді є джерелом глобального занепокоєння й загрозою міжнародному миру та стабільності», - сказав представник Білого дому.

Він також поінформував, що американський есмінець USS Carney зреагував на сигнали лиха, які надходили з цих суден, та надав їм допомогу. При цьому бойовий корабель США виявив три безпілотники, які прямували в його напрямку, та вжив проти них заходів.

Салліван наголосив, що американська сторона продовжить тісні консультації із союзниками й партнерами стосовно кроків у відповідь.

Читайте також: Пентагон не виключає нових ударів по проіранських бойовиках на Близькому Сході

«Ми маємо всі підстави вважати, що ці атаки, хоча вони й були вчинені хуситами з Ємену, повністю забезпечувалися Іраном», - указав радник президента США.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні стало відомо про напад на два судна біля узбережжя Ємену в Червоному морі. Підтримувані Іраном повстанці-хусити взяли на себе відповідальність, заявивши, що атакували «ізраїльські судна» через бойові дії в секторі Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-