До Китаю прибуло судно, яке пошкодило Balticconnector

До Китаю прибуло судно, яке пошкодило Balticconnector

Укрінформ
Китайський контейнеровоз Newnew Polar Bear, який є головним підозрюваним у розриві газопроводу Balticconnector, 77-кілометрового газопроводу, що з'єднує Естонію і Фінляндію по дну Балтійського моря, цього тижня прибув до Китаю.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що довіряє китайській владі в тому, що вона допоможе Фінляндії в розслідуванні пошкодження газопроводу в Балтійському морі.

"На дипломатичному рівні Китай пообіцяв свою допомогу в розслідуванні, і ми віримо, що вони допоможуть нам провести ретельне і прозоре розслідування. Тепер, коли судно дійсно прибуло до Китаю, будуть спільні дії з китайською владою, а також, можливо, естонською владою для проведення розслідування", - сказала Валтонен.

Вона додала, що розслідування щодо судна "ще не відбулося", але очікується, що "протягом декількох днів буде більше інформації".

Цього тижня балтійські ЗМІ повідомляли, що Фінляндія та Естонія попросили направити до Пекіна своїх представників для проведення розслідування щодо судна, яке прибуло до китайського портового міста Тяньцзінь.

Читайте також: Фінляндія збільшить потужність газопроводу Balticconnector після ремонту

Як повідомляв Укрінформ, 8 жовтня оператори газотранспортних систем Фінляндії та Естонії повідомили про ймовірний витік газу на газопроводі Balticconnector після того, як було зафіксовано "незвичне падіння тиску в морському газопроводі між двома країнами".

Пізніше стало відомо, що біля газопроводу Balticconnector перед диверсією помітили китайське судно.

Фінляндія та Естонія офіційно направили Китаю юридичну ноту про співпрацю в межах розслідування збитків, завданих об'єктам критичної інфраструктури в Балтійському морі.

Фото: Morris MacMatzen/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-