Фінляндія збільшить потужність газопроводу Balticconnector після ремонту

Фінляндія збільшить потужність газопроводу Balticconnector після ремонту

Укрінформ
Фінський газотранспортний оператор Gasgrid затвердив план збільшення пропускної здатності Balticconnector після завершення ремонту і відновлення роботи газопроводу.

Про це повідомляє Upstream, передає Укрінформ.

Компанія Gasgrid заявила, що відновлення Balticconnector очікується у другому кварталі 2024 року. Після завершення робіт з перевірки та технічного обслуговування наземних трубопровідних мереж в Естонії та Латвії, базова пропускна здатність Balticconnector для транспортування газу з Естонії до Фінляндії зросте приблизно до 6,3 млн кубометрів на добу. За даними компанії, це збільшення від 8% до 28% від попередньої літньо-зимової пропускної спроможності Balticconnector.

У реверсному напрямку з Фінляндії до Естонії також буде запропонована пропускна спроможність близько 7 млн кубометрів на добу.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня було пошкоджено газопровід, що з'єднує Фінляндію та Естонію, і два телекомунікаційних кабелі, що з'єднують Естонію з Фінляндією та Швецією.

Читайте також: У Фінляндії заявили, що знайдений на місці пошкодження Balticconnector якір належить судну КНР

Фінська поліція вважає, що пошкодження газопроводу Balticconnector було спричинене китайським контейнеровозом, який тягнув свій якір по морському дну.

Китай заявив, що співпрацює з фінськими правоохоронцями в розслідуванні можливої причетності гонконзького судна Newnew Polar Bear до пошкодження газопроводу Balticconnector.

НАТО оголосило про посилення патрулювання у Балтійському морі після пошкодження підводного газопроводу Balticconnector і кабелю зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-