Марін Ле Пен постане перед судом за ймовірне зловживання коштами ЄС

Марін Ле Пен постане перед судом за ймовірне зловживання коштами ЄС

Укрінформ
Марін Ле Пен, лідерка найрейтинговішої опозиційної партії "Національне об'єднання", постане перед судом у справі помічників депутатів своєї політичної сили. У п'ятницю судді вирішили передати справу колишньої кандидатки в президенти та ще 26 її однопартійців до кримінального суду.

Про це передає Укрінформ з посиланням на France info.

"Ми офіційно оскаржуємо звинувачення, висунуті проти наших депутатів Європарламенту і парламентських помічників", - заявила партія, запевнивши, що судовий процес нарешті дасть їй можливість захистити себе по суті "та висунути аргументи, засновані на здоровому глузді", - заявило у відповідь «Національне об'єднання». Там переконані, що їх лідерка "не вчинила жодного правопорушення".

Розслідування розпочалося ще у 2015 році, коли Європейський парламент передав до антишахрайського офісу ЄС справу про можливі порушення, вчинені «Національним фронтом» (колишня назва «Національного об’єднання»), щодо заробітної плати, виплаченої 20 парламентським помічникам, які офіційно працювали на 16 депутатів Європарламенту від цієї партії. Прокуратура Парижа розпочала попереднє розслідування.

Ці помічники, які повинні були працювати повний робочий день на депутата, але водночас вони займали важливі посади в структурі «Народного Фронту», маючи обов'язки, які іноді були далекими від завдань штатного помічник парламентаря. Натомість зарплатню вони отримували з європейських фондів.

Читайте також: Ультраправі Франції обрали собі нового лідера замість Марін Ле Пен

За статтею про розкрадання державних коштів передбачено максимальне покарання у вигляді десяти років позбавлення волі, штрафу в розмірі 1 млн. євро та дискваліфікації.

Це додаткове покарання може бути призначене на строк до десяти років особі, обраній на момент вчинення правопорушення. Тож політична кар’єра Марін Ле Пен відтепер залежить від результатів розгляду цієї справи.

Судовий процес запланований на жовтень і листопад 2024 року.

Як повідомлялось, лідерка французької ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен не виключає своєї участі у президентських виборах, які відбудуться 2027 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-