Фінські прикордонники затримали терориста банди «Русич», якого відпустив суд

Фінські прикордонники затримали терориста банди «Русич», якого відпустив суд

Укрінформ
Прикордонна служба Фінляндії затримала росіянина Воїслава Тордена (Яна Петровського), якого підозрюють у терористичних злочинах в Україні – після того, як Верховний суд країни ухвалив рішення негайно звільнити його з-під варти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Заступник командувача берегової охорони Мікко Хірві підтверджує, що після звільнення Тордена Прикордонна служба затримала його на підставі Закону «Про іноземців» та помістила до ізолятора тимчасового тримання.

«Ми з'ясуємо умови його перебування у країні», – заявив Хірві.

Зазначається, що Торден включений до санкційного списку ЄС під своїм колишнім ім'ям Ян Петровський, і йому заборонено в'їзд до Фінляндії.

За словами Наталії Мальгіної, яка представляє інтереси Тордена, росіянин має чинну посвідку на проживання у Фінляндії на підставі навчання його дружини. Мальгіна додала, що Торден подав заявку на надання притулку, але її розгляд ще не завершено.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Верховний суд Фінляндії ухвалив рішення негайно звільнити з-під варти росіянина Воїслава Тордена (Яна Петровського).

У липні 2023 року поліція Фінляндії затримала росіянина, якого підозрюють у скоєнні терористичних злочинів у Луганській і Донецькій областях у 2014-2015 роках.

Затриманий громадянин Росії Ян Петровський є одним із лідерів неонацистської групи «Русич». Він перебуває під санкціями ЄС та США.

Читайте також: Єрмак про зізнання «вагнерівців» у вбивствах дітей: Україна знайде кожного, хто вчиняв злочини

Російський бойовий загін добровольців-націоналістів «Русич» у 2014-2015 роках брав участь у вторгненні Росії в Україну й бойових діях на тимчасово окупованих територіях Луганської й Донецької областей. У 2022 році його залучили до повномасштабної війни РФ в Україні. Угрупованням керує командир Олексій Мільчаков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-