Єрмак про зізнання «вагнерівців» у вбивствах дітей: Україна знайде кожного, хто вчиняв злочини

Єрмак про зізнання «вагнерівців» у вбивствах дітей: Україна знайде кожного, хто вчиняв злочини

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявляє, що Україна дізнається про всі факти російських воєнних злочинів і знайде кожного, хто їх вчиняв.

Як передає Укрінформ, про це Єрмак написав у Телеграмі, коментуючи оприлюднене у ЗМІ відео, на якому представники групи "вагнера" зізнаються у масових вбивствах мирних жителів, зокрема дітей.

"російські терористи зізналися у вбивстві українських дітей у Бахмуті та Соледарі. Зараз мова йде про військових злочинців з ПВК "вагнера", але це проливає світло на злочини російської армії в Україні. Вони крадуть наших дітей та вбивають. Скільки ще таких злочинів? Нація нелюдів та вбивць, біологічне сміття цього світу", - наголосив Єрмак.

Читайте також: Прямих фізичних тортур у російському полоні зазнавали 86% українських військових – Лубінець

Втім, за його словами, одного зізнання мало, має бути покарання - жорстке і справедливе, і воно обов‘язково буде.

"Ми дізнаємося всі факти злочинів і знайдемо кожного, хто вчиняв їх", - запевнив Єрмак.

За його словами, росіяни викрали тисячі українських дітей, і скільки їх лишилось в живих – поки невідомо.

"Ми робимо все, щоб повернути наших дітей. Світ має бачити обличчя росії, не боятися, а бити жорстко", - наголосив Єрмак.

Читайте також: В Офісі омбудсмена є десятки відео страт українських військових росіянами

Як повідомлялось, російська правозахисна організація Gulagu.net опублікувала шокуючі свідчення про воєнні злочини, скоєні за наказом Євгенія Пригожина його підлеглими із групи "вагнера". У відео представлені двоє екскомандирів групи, які зізнаються у вбивствах людей у Бахмуті та Соледарі, зокрема дітей.

Перший з них розповів, що його група розстріляла 24 дітей, зокрема неповнолітніх у Бахмуті вбивали просто через татуювання.

Другий "вагнерівець" розповів, що вони творили, коли заходили в Соледар та Бахмут.

«Я цією рукою виконав наказ, убив дітей. Розумієш, за наказом. Те що ми… Нам давали команду зачистити та знищити всіх. Ми йшли та вбивали всіх — жінок, чоловіків, пенсіонерів та дітей, у тому числі маленьких — п'ятирічних", - розповів він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-