Кемерон назвав агресію Путіна викликом покоління, таким самим як вторгнення Гітлера

Кемерон назвав агресію Путіна викликом покоління, таким самим як вторгнення Гітлера

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон порівняв вторгнення Путіна в Україну із вторгненням Гітлера в країни Європи, назвавши це викликом для нинішнього покоління.

Про це він заявив у четвер під час пресконференції в Вашингтоні після зустрічі з держсекретарем США Ентоні Білнкеним, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Перш за все, ситуація в Україні – це було частиною нашої сьогоднішньої зустрічі, тож я хотів приїхати до Вашингтона цього тижня, щоби підкреслити, наскільки важливо, щоби ми продовжували фінансувати Україну й допомагати їй усіма можливими способами в протистоянні незаконному вторгненню Путіна»,- зауважив глава британської дипломатії.

Він назвав «викликом нашого покоління» агресію РФ у Європі.

«Так само, як покоління мого діда мусило боротися з нацистською агресією в Європі, зараз ми боремося з агресією РФ у Європі»,- підкреслив глава МЗС Британії.

У цьому зв’язку він підкреслив, якщо країни Заходу зберігатимуть єдність, цей виклик буде не таким важким.

«Якщо скласти економіки союзників України – США, Великої Британії, країн Євросоюзу, то ми перевершуємо Росію тридцять до одного. Ми маємо зробити так, щоби змусити цю економічну потугу вкластися в економічну підтримку, дипломатичну підтримку, в моральну підтримку, й насамперед у військову підтримку, яку ми надаємо Україні»,- підкреслив Кемерон.

Читайте також: У зриві допомоги Україні зацікавлені Москва, Тегеран і Пекін – Блінкен

Він зазначив, що під час зустрічей у Конгресі США він наголошував, що це – питання не лише європейської безпеки, але також безпеки Сполучених Штатів.

«Якщо ми не зупинимо Путіна в Україні, він повернеться знову, ми це знаємо. Наступного разу (жертвою – ред.) може стати союзник по НАТО, і в такому випадку це будуть не просто британські та американські кошти і зброя, це будуть життя британців і американців»,- зауважив головний дипломат Сполученого Королівства.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен у четвер заявив, що Росія, Іран і Китай зацікавлені у зриві подальшої американської допомоги для України.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-