У Єлисейському палаці підтвердили, що Макрон завтра зустрінеться з Орбаном

У Єлисейському палаці підтвердили, що Макрон завтра зустрінеться з Орбаном

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон 7 грудня прийме прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана на робочій вечері у Єлисейському палаці.

Про це повідомила пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«Лідери двох країн обговорять різні питання порядку денного Європейської ради, що відбудеться 14 та 15 грудня, включно з різними аспектами європейської підтримки України», - зазначили у Єлисейському палаці.

Крім того, співрозмовники обговорять ситуацію на Близькому Сході, та про розширення й реформу Європейського Союзу, а також про перегляд багаторічних фінансових рамок на 2021-2027 роки.

Читайте також: У Раді Європи розкритикували ідею створення в Угорщині «Офісу захисту суверенітету»

Як повідомлялося, раніше ЗМІ з посиланням на джерела поінформували, що президент Франції запросив Орбана зустрітись у Парижі наприкінці цього тижня.

4 грудня стало відомо про лист Орбана голові Євроради Шарлю Мішелю, в якому прем'єр-міністр Угорщини закликав не виносити на порядок денний саміту Євросоюзу рішення щодо макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до ЄС.

Мішель зустрічався з Орбаном у Будапешті минулого тижня.

Читайте також: До парламенту Угорщини внесли резолюцію проти переговорів про вступ України до ЄС

Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня Єврорада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-