Мішель скоротить візит до Китаю через погрози Орбана зірвати саміт ЄС

Мішель скоротить візит до Китаю через погрози Орбана зірвати саміт ЄС

Укрінформ
Президент Європейської Ради Шарль Мішель скоротить свою поїздку до Китаю, оскільки прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує зірвати саміт лідерів ЄС наприкінці року.

Про це Politico повідомив офіційний представник ЄС, передає Укрінформ. 

Мішель, який їде до Пекіна на перший з 2019 року особистий саміт ЄС - Китай, "повернеться до Брюсселя, щоб продовжити обговорення з лідерами щодо подальших дій", - повідомив чиновник.

Мішель повернеться зі столиці Китаю раніше, ніж планувалось - після першого дня зустрічей у четвер, частково через те, що у нього немає захищеної телефонної лінії в Пекіні, щоб поговорити з лідерами ЄС без прослуховування з боку Китаю.

Президент Франції Еммануель Макрон також запросив Орбана зустрітися з ним у Парижі наприкінці цього тижня, щоб спробувати досягти компромісу, повідомив виданню інший посадовець.

Читайте також: Орбан виступає за «стратегічне партнерство» з Україною замість переговорів про вступ у ЄС

Сам Мішель зустрівся з Орбаном у Будапешті минулого тижня, намагаючись згладити напруженість напередодні саміту лідерів ЄС. Після зустрічі Мішель наголосив на важливості "єдності ЄС", яка, за його словами, "вимагає постійних зусиль і є нашою головною силою".

Як повідомляв Укрінформ, 4 грудня стало відомо про лист, надісланий прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном Шарлю Мішелю, де він закликав не виносити на порядок денний саміту Євросоюзу рішення стосовно макрофінансової допомоги Україні та переговорів про її вступ до ЄС.

Фото: MTI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-