Орбан виступає за «стратегічне партнерство» з Україною замість переговорів про вступ у ЄС

Орбан виступає за «стратегічне партнерство» з Україною замість переговорів про вступ у ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз повинен спочатку підписати «угоду про стратегічне партнерство» з Україною, а не починати з нею переговори про членство в ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Якщо ми не знаємо, які це (членство України в ЄС – ред.) матиме наслідки, тоді ми не повинні починати переговори... Тож я буду (на саміті ЄС – ред.) представляти точку зору, що ЄС повинен спочатку підписати «угоду про стратегічне партнерство» з Україною. Ця угода може тривати до 5-10 років», – сказав Орбан в інтерв’ю угорському державному агентству у п’ятницю. 

Він додав, що згодом можна буде поставити питання про членство України в ЄС.

«Давайте дамо час, щоб ми попрацювали разом, і коли ми побачимо, що ми можемо працювати разом, тоді давайте порушимо питання про членство (України в ЄС – ред.)», - додав глава уряду Угорщини.

Орбан також повторив свій заклик до припинення вогню в Україні та сказав, що якщо ЄС хоче надати Україні більше грошей, то блок повинен створити окремий фінансовий фонд поза бюджетом ЄС на основі міжурядової угоди. 

«Кожен повинен вкладати гроші, які хоче, і ми повинні надсилати гроші в Україну з цього фонду", - сказав він, додавши, що надсилання фінансування Україні для ведення війни з бюджету ЄС «перевантажує» бюджет блоку.

Читайте також: Рішення про початок перемовин щодо вступу в ЄС стане гідною винагородою для українців - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня цього року Європейська рада має розглянути питання про початок перемовин про вступ України до ЄС.

Президент Володимир Зеленський очікує, що Європейський Союз виконає обіцянку про початок перемовин про євроінтеграцію України у відповідь на повне виконання державою усіх рекомендацій Єврокомісії.

Фото: Xinhua News Agency/PA Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-