Лідери Євросоюзу і Китаю цього тижня проведуть саміт у Пекіні

Лідери Євросоюзу і Китаю цього тижня проведуть саміт у Пекіні

Укрінформ
Черговий, 24-й, саміт лідерів Європейського Союзу та Китаю відбудеться у Пекіні в четвер, 7 грудня.

Про це на брифінгу повідомив речник МЗС КНР Ван Веньбінь, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, головна увага на зустрічі голови КНР Сі Цзіньпіна з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем і президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн буде приділена стратегічним і глобальним економічним питанням, що становлять спільний інтерес.

«Китай і Європа є партнерами, а не суперниками... наші спільні інтереси значно переважають наші розбіжності», - сказав Ван.

За його словами, сторони обговорять шляхи вирішення існуючих між ними проблем за допомогою діалогу та консультацій, аби спільно протистояти глобальним викликам і підвищити стабільність міжнародної ситуації.

Водночас, за даними ЗМІ, лідери ЄС мають намір приділити значну увагу дотриманню китайськими компаніями антиросійських санкцій Заходу і переконуватимуть Сі вплинути на ті з них, які допомагають Росії обходити встановлені обмеження.

Китайська сторона, своєю чергою, проситиме Брюссель скасувати вже запроваджені санкції проти китайських виробників і відмовитись від розслідування стосовно ймовірних незаконних субсидій китайським виробникам електромобілів з боку уряду КНР, розпочатого Єврокомісією в жовтні.

Читайте також: Міноборони Китаю готове співпрацювати з колегами зі США

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Європейський Союз має на меті скоротити свою економічну залежність від Китаю, зосереджуючись на «зменшенні ризиків» у торгівлі з другою за величиною економікою світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-