Глава Міноборони Нідерландів закликала Європу об’єднатися для подолання загроз безпеці

Глава Міноборони Нідерландів закликала Європу об’єднатися для подолання загроз безпеці

Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, яка йде у відставку, закликала Європу об’єднатися для подолання загроз безпеці.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у соцмережі 𝕏 після виступу на конференції з безпеки в Берліні.

“Жодна країна не може сама впоратися із сучасними загрозами безпеці. Європейцям потрібно активізуватися, побудувати надійну європейську оборону та зміцнити нашу позицію як ключової опори в НАТО”, - зауважила вона.

За її словами, Європейський Союз завжди був мирним проєктом. Війни велися неподалік, наприклад, на Балканах, але ніколи всередині Союзу. Тож для країн за межами ЄС членство є одночасно нагородою й обіцянкою миру та стабільності.

“Щоб так і залишилося, важливо діяти вже зараз. Європа повинна заново навчитись стримувати. Ми повинні робити довгострокові, структурні інвестиції у зміцнення наших збройних сил. Ми повинні бути “придатними до бою”, - наголосила міністр.

Читайте також: Боротьба України проти російської агресії дала поштовх створенню Оборонного союзу ЄС - Мішель

Вона також зазначила, що інтеграція трьох бойових бригад нідерландської армії у дивізії німецької армії є унікальною.

“Нова Декларація про наміри зміцнює наші зв’язки. Це дійсно приклад зміцнення військової співпраці всередині ЄС, і я сподіваюся, що багато інших країн наслідуватимуть цей приклад”, - додала міністр.

Читайте також: Стратегія оборонної промисловості ЄС має враховувати спроможності України - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, яка йде у відставку, стурбована позицією ультраправої PVV (Партія свободи) Герта Вілдерса щодо Росії та війни в Україні.

Оллонгрен отримує питання з-за кордону, де є побоювання, що Нідерланди не нададуть винищувачі F-16 та іншу військову підтримку, якщо партія Герта Вілдерса увійде до уряду.

Читайте також: Наступного тижня у Києві представлять гарантії безпеки Євросоюзу

Вона також висловила сподівання, що сторони, які вестимуть переговори про створення нової коаліції, “усвідомлюють, що йдеться також про нашу безпеку, і ми не можемо відступити за захисні дамби”.

Своєю чергою, глава МЗС Ганке Брюїнс Слот зазначила, що наразі чинний уряд продовжуватиме здійснювати поточну політику, включно з підтримкою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-