Маск летить в Ізраїль на тлі звинувачень у антисемітизмі

Маск летить в Ізраїль на тлі звинувачень у антисемітизмі

Укрінформ
Мільярдер Ілон Маск, якого звинувачують у розпалюванні антиєврейської ненависті у своїй соціальній мережі 𝕏 (Twitter), сьогодні зустрінеться з президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом, а також ізраїльтянами, родичів яких утримують бойовики ХАМАС у Газі.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

Офіс Герцога заявили, що під час зустрічі президент підкреслить необхідність вжиття заходів для боротьби «зі зростаючим антисемітизмом в Інтернеті». Також ізраїльський 12-й канал повідомив, що в понеділок Маск зустрінеться ще з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу.

Остання їхня зустріч була у Каліфорнії в середині вересня. Тоді прем’єр закликав підприємця знайти баланс між захистом свободи слова і боротьбою з мовою ненависті на 𝕏. У відповідь Маск заявив, що він проти антисемітизму і всього, що «сприяє ненависті та конфлікту».

Читайте також: X може втратити $75 млн річного доходу від реклами через висловлювання Маска

Однак 15 листопада Маск підтримав і відповів на допис, у якому йшлося, що єврейські громади «просувають саме той тип ненависті до білих, які хочуть, щоб люди припинили використовувати проти них».

За кілька днів організація Media Matters опублікувала звіт про те, що на платформі 𝕏 реклама великих брендів з'являлася поруч із публікаціями, котрі прославляють Адольфа Гітлера і нацистську партію.

Читайте також: Маск відреагував на звинувачення в антисемітизмі

Через це компанія втратила низку рекламодавців, зокрема Disney, IBM, Apple, Paramount, NBCUniversal, Comcast, Lionsgate, Discovery та Warner Bros.

 Фото: Britta Pedersen-Pool/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-