Маск відреагував на звинувачення в антисемітизмі

Маск відреагував на звинувачення в антисемітизмі

Укрінформ
Американський мільярдер і засновник SpaceX Ілон Маск відреагував на скандал, викликаний його підтримкою антисемітського коментаря.

Про це передає Укрінформ із посиланням на його 𝕏 (екс-Twitter).

Він написав пост, в якому назвав всі звинувачення в антисемітизмі фальшивими.

"Минулого тижня в ЗМІ з'явилися сотні фальшивих матеріалів, які стверджують, що я антисеміт. Ніщо не може бути далі від істини", - написав Маск.

Читайте також: Apple, Disney та IBM призупинять рекламу на X після антисемітського твіту Маска

Також власник соціальної мережі сказав, що бажає людству тільки найкращого, а "всім іншим - процвітаючого і захоплюючого майбутнього".

Мільярдер, генеральний директор компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск у середу підтримав твіт, який звинувачує євреїв у ненависті до білих людей, написавши у відповідь, що це є "фактичною правдою". У п'ятницю Білий дім засудив заяви Маска, назвавши їх "огидними". Коаліція з-понад 150 рабинів закликала Apple, Disney, Amazon, Oracle та інші компанії припинити рекламу в соціальній мережі у відповідь на твіти Маска.

Дослідники також задокументували тривожне зростання кількості антисемітських і расистських постів у соціальній мережі після її придбання Маском.

Читайте також: Рада Європи занепокоєна зростанням кількості антисемітських настроїв у світі

Як повідомляв Укрінформ, відділ комунікацій Європейської комісії звернувся до всіх виконавчих служб ЄС із проханням припинити показ реклами у соцмережі 𝕏 у зв’язку із занепокоєнням щодо поширення дезінформації.

Раніше Ілон Маск підтвердив, що соціальна мережа 𝕏 (колишній Twitter) тепер коштує менше половини 44 млрд дол., які він заплатив за неї минулого року.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-