Швейцарія затвердила передачу Німеччині танків Leopard 2

Швейцарія затвердила передачу Німеччині танків Leopard 2

Укрінформ
Уряд Швейцарії схвалив у середу заявку на передачу 25 основних бойових танків Leopard 2A4 німецькій компанії Rheinmetall Landsysteme GmbH.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз Федеральної ради Швейцарії.

«22 листопада Федеральна рада схвалила заявку на експорт 25 основних бойових танків Leopard 2 A4 їх оригінальному виробнику Rheinmetall Landsysteme GmbH у Німеччині. Німеччина запевнила, що танки залишаться або в Німеччині, або в країнах-партнерах з НАТО або ЄС, щоб закрити свої власні прогалини», – йдеться у заяві.

У листі від 23 лютого міністр економіки Німеччини Роберт Габек і міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус звернулися з проханням продати частину списаних основних бойових танків Leopard 2A4 назад виробнику танків, німецькій компанії Rheinmetall.

Німеччина зобов’язалася не відправляти танки в Україну і запевнила, що вони залишаться або на німецькій території, або в НАТО, або в партнерів з ЄС. Вони запевнили, що танки не будуть передані Україні.

Зараз на озброєнні швейцарської армії перебувають 134 основні бойові танки Leopard 2A4 WE, які були модернізовані в рамках програми озброєння 2006 року. Крім того, вони також мають 96 бойових танків Leopard 2 A4, які були списані.

26 вересня верхня палата швейцарського парламенту схвалила списання 25 основних бойових танків Leopard за умови, що вони будуть перепродані виробнику.

Читайте також: Пісторіус оголосив про пакет військової допомоги Україні на €1,3 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, Швейцарія, посилаючись на свій нейтральний статус, вже кілька разів блокувала передачу Україні навіть техніки третіх країн, в якій використовувалися швейцарські запчастини.

Фото: opk.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-