У Відні підпалили єврейське кладовище й намалювали свастику на стінах

У Відні підпалили єврейське кладовище й намалювали свастику на стінах

Фото
Укрінформ
В єврейській частині великого Центрального кладовища Відня у ніч на середу відбувся підпал церемоніального залу, а на зовнішніх стінах було намальована нацистську символіку.

Як передає Укрінформу, про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі X голова Єврейської громади Австрії (IKG) Оскар Дойч.

"Вночі на єврейській частині Центрального кладовища (IV брама) стався підпал. Вигорів вестибюль церемоніальної зали. На зовнішніх стінах намалювали свастику", - йдеться у повідомленні.

За словами Дойча, ніхто з людей не постраждав.

Згодом він також повідомив, що у згорілому приміщенні знаходилися "дуже цінні, старовинні книги та святилище Тори без сувоїв Тори". "Все знищено. Це один зі 165 підтверджених антисемітських інцидентів з моменту різанини 7 жовтня", - повідомив голова Єврейської громади Австрії.

Читайте також: Уряд Франції засудив зірки Давида на будинках у Парижі та інші акти антисемітизму

За даними австрійського інформагентства АРА, поліція щерозслідує причину пожежі, не виключається підпал. Також розслідування інциденту, у ході якого на стінах було нанесено свастику, проводить австрійська держбезпека.

Також повідомляється, що ввечері на площі Штефансплатц у центрі Відні поліцією були зупинені "багато людей", які скандували антисемітські гасла.

Політичне керівництво Австрії засудило інцидент. "Кількість антисемітських інцидентів в Австрії значно зросла за останні тижні. Це має припинитися", - зажадав федеральний президент Александер Ван дер Беллен.

Читайте також: Посол Ізраїлю в Україні назвав тенденцією прояви антисемітизму в Росії

Федеральний канцлер Карл Негаммер запевнив, що з антисемітизмом будуть "боротися всіма політичними і конституційними засобами".

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова Єврейської громади Австрії (IKG) Оскар Дойч заявив, що у лавах ультраправої та проросійської Австрійської партії свободи (FPÖ) є "підвальні нацисти" (Kellernazis).

Фото: Oskar Deutsch, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-