Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Як триває розслідування пошкодження газопроводу «Balticconnector»

Як триває розслідування пошкодження газопроводу «Balticconnector»

Блоги
Укрінформ
Китайський слід тепер стає основним

Бурхливі події на Близькому Сході та Північному Кавказі затіняють багато чого іншого. Зокрема, й те, як триває розслідування пошкодження газопроводу «Balticconnector», що трапилося 7 жовтня в штормовому морі. А там з’являється дедалі більше цікавого. Звісно, китайський слід, який тепер є основним.

Як пишуть скандинавські ЗМІ, судноплавні дані показують, що Newnew Polar Bear 3 жовтня зайшов у порт Калінінграда, а потім 6 жовтня прибув на сусідню військово-морську базу «Балтійськ». Згодом судно відпливло до Санкт-Петербурга, куди воно прибуло 8 жовтня. Нагадаю, що газопровід було пошкоджено в ніч з 7-го на 8-ме.

Захід контейнеровоза в Балтійськ, де, окрім вантажного району, розташована військово-морська база Балтфлоту, його 33-й судноремонтний завод, зумовлює питання. Чи було пошкодження трубопроводу навмисним, ненавмисним чи спричиненим «поганим мореплаванням» – це предмет наступного етапу розслідування, як заявляють представники фінського слідства. Що, окрім вивантаження частини контейнерів, робило судно в Балтійську?

Більше ж подробиць про китайський слід як прикриття російської спецоперації містить аналіз «Пошкодження Balticconnector: китайське маскування російського сліду», опублікований цього дня на ютуб-каналі «Гравітація».

Михайло Гончар
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-