За посаду спікера Палати представників змагаються відразу п’ятеро республіканців - ЗМІ

За посаду спікера Палати представників змагаються відразу п’ятеро республіканців - ЗМІ

Укрінформ
Після того, як третя особа в ієрархії Республіканської партії, конгресмен Том Еммер, раптово зняв свою кандидатуру з перегонів за крісло спікера Палати представників, керівництво цієї політсили оголосило про висунення нових кандидатів.

Про це повідомляє The Hill, передає Укрінформ.

Претендентами на посаду спікера з-поміж республіканської більшості оголошені Байрон Дональдс (Флорида), Чак Флейшманн (Теннессі), Марк Грін (Теннессі), Кевін Герн (Оклахома), Майк Джонсон (Луїзіана) та Роджер Вільямс (Техас).

Пізніше Кевін Герн оголосив, що знімається з перегонів та заявив про підтримку Майка Джонсона. Таким чином, за крісло спікера змагатимуться п’ятеро кандидатів.

Читайте також: Палата представників усунула Маккарті з посади спікера - вперше в історії США

Конференція Республіканської партії, яка голосуватиме за номінацію на цю посаду, має зібратися у вівторок о 20.00 (3.00 ранку середи за Києвом). Причому голосування всієї Палати представників (разом із демократами) цього ж дня не планується.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Республіканська партія обрала єдиним кандидатом на посаду спікера від більшості 62-річного Тома Еммера. Однак через кілька годин він заявив, що знімає свою кандидатуру, оскільки значна кількість республіканців чітко дала знати, що не підтримає його на загальному голосуванні у Палаті представників.

Читайте також: Ще один кандидат відмовився від боротьби за крісло спікера Палати представників США

Перед тим Трамп у власній соцмережі різко заявив, що голосування за Еммера «було б трагічною помилкою».

Для обрання спікера Палати представників Конгресу США необхідні 217 голосів. Республіканці мають 221 мандат. Це означає, що голоси «проти» з боку лише п’ятьох республіканців унеможливлюють ухвалення відповідного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-