Білий дім серйозно сприймає ризики нових атак на військові бази США

Білий дім серйозно сприймає ризики нових атак на військові бази США

Укрінформ
Сполучені Штати серйозно стурбовані ймовірністю нових нападів на свої військові бази в Сирії, Іраку й інших країнах Близького Сходу.

Про це заявив під час пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми зберігаємо глибоке занепокоєння у зв’язку з потенційними атаками проти наших сил», - сказав представник Білого дому.

Він нагадав, що під час одного з недавніх таких нападів помер американський цивільний підрядник. Під час обстрілу бази США чоловік зазнав серцевого нападу.

«Отже, це потенційно небезпечне середовище, і ми сприймаємо це дуже й дуже серйозно. Наші командири на місцях мають право захищати себе та свої війська, тож можуть вживати відповідних заходів», - зазначив Кірбі.

Читайте також: У Пентагоні підтвердили спробу атаки військової бази в Сирії

Представник Білого дому нагадав, що за розпорядженням президента Байдена в регіон відправлені додаткові сили – не лише як потужний меседж про стримування ситуації, а й задля готовності США захищати себе та свої національні інтереси.

Як повідомляв Укрінформ, військові бази США в Сирії й Іраку періодично зазнають атак безпілотників, а також артилерійських обстрілів. Останніми тижнями такі напади посилилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-