Байден цього тижня надішле запит до Конгресу з новим оборонним пакетом для Ізраїлю

Байден цього тижня надішле запит до Конгресу з новим оборонним пакетом для Ізраїлю

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що впродовж ближчих днів звернеться до головного законодавчого органу країни із запитом про ухвалення нового «безпрецедентного» пакету допомоги Ізраїлю у сфері оборони.

Про це він заявив у середу під час візиту до Тель-Авіву, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Пізніше цього тижня я збираюся надіслати запит до Конгресу Сполучених Штатів надати безпрецедентний пакет оборонної підтримки Ізраїлю», - заявив глава Американської держави.

Читайте також: Вибух у лікарні сектору Гази: Блінкен висловив співчуття президентові Палестини

Він підкреслив, що Сполучені Штати перекидають у регіон потужні сили, в тому числі дві авіаносні групи з метою стримування агресії та недопущення розширення конфлікту.

Водночас президент США закликав ізраїльтян не піддаватися люті й пам’ятати, що більшість палестинців – це не ХАМАС.

«Поки ви відчуваєте цю лють, не піддавайтеся їй. Після 11 вересня ми були розлючені в Сполучених Штатах. І хоча ми прагнули справедливості й досягли її, ми також припускалися помилок", - зауважив Байден.

Читайте також: Байден заявив, що Ізраїль не завдавав удару по лікарні у секторі Гази

Крім того, він заявив, що Ізраїль погодився на те, щоби дозволити доступ гуманітарної допомоги в Газу з території Єгипту.

«Сьогодні я попросив ізраїльський кабінет, з яким я зустрічався вранці, погодитися на доставку життєво необхідної гуманітарної допомоги цивільним особам у Газі, виходячи з розуміння того, що це перевірятиметься, а також що допомога має надходити до цивільних, а не до ХАМАСУ», - наголосив він.

Крім того, президент США повідомив, що віддав розпорядження про виділення $100 мільйонів на гуманітарну допомогу для людей у секторі Гази на Західному березі річки Йордан. За його словами, ці кошти мають допомогти понад мільйону людей, постраждалих від конфлікту.

Читайте також: Ізраїль заявив, що представить на Радбезі ООН докази непричетності до атаки по лікарні в Газі

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент США Джо Байден відвідав з візитом Ізраїль, під час якого зустрівся з керівництвом держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-