Вучич призначив дострокові парламентські вибори у Сербії

Вучич призначив дострокові парламентські вибори у Сербії

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич у п’ятницю оголосив, що призначає позачергові парламентські вибори на 17 грудня.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Politico.

Як зазначається, Вучич, чия правляча Сербська прогресивна партія (SNS) є домінуючою силою в парламенті, стикається зі зростаючим тиском з боку опозиції. Це сталося після двох масових стрілянин зі смертельними наслідками навесні, які викликали обурення громадськості та спровокували масові протести в країні.

«Ми почули всі їхні вимоги», – сказав Вучич, маючи на увазі лист від опозиції, надісланий ще 11 вересня з проханням про дострокове голосування.

«Вони просили про... парламентські вибори, і вони їх отримали», – сказав сербський президент, додавши, що також відбудуться регіональні вибори у Воєводині, автономному краї на півночі Сербії.

Читайте також: Сербія закликала НАТО взяти на себе охорону правопорядку у Косові

«Сербія перебуває на переломному етапі – нам потрібна перерва, щоб громадяни могли сказати, якої політики вони хочуть», – сказав Вучич.

Як повідомлялося, цього року у Сербії спалахнули масштабні антиурядові протести після двох масових стрілянин на початку травня, в результаті яких загинули 17 осіб, зокрема вісім дітей. Відтоді влада вжила жорстких заходів щодо володіння зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-