КНДР погрожує завдати удару по американському авіаносцю

КНДР погрожує завдати удару по американському авіаносцю

Укрінформ
КНДР засудила прибуття американського авіаносця «Рональд Рейган» до Південної Кореї і пригрозила завдати удару по всіх стратегічних активах США, розміщених на Корейському півострові.

Про це йдеться в повідомленні північнокорейського державного інформагентства KCNA, передає Укрінформ.

В ньому зазначається, що візит авіаносця «свідчить про те, що плани Сполучених Штатів із ядерного нападу на КНДР та їх реалізація досягли найсерйознішої фази», через що загроза спалаху ядерної війни стала як ніколи високою.

«Це неприхована військова провокація, яка доводить ситуацію до безповоротних катастрофічних обставин», - ідеться в коментарі KCNA.

Читайте також: Південна Корея попередила Пхеньян: Застосування ядерної зброї стане кінцем правлячого в КНДР режиму

У виданні заявили, що ядерна доктрина КНДР дозволяє їй застосовувати ядерну зброю першою, якщо по ній буде завдано ядерний удар «чи буде встановлено, що застосування проти неї ядерної зброї є неминучим».

«Найпотужніший і швидкий перший удар КНДР буде завдано засобам «розширеного стримування» (бойові кораблі ВМС США з ядерною зброєю – ред.), а також по базах зла на Корейському півострові і навколо нього», - наголошується в повідомленні.

Читайте також: На кордоні КНДР і Росії зафіксували різке зростання залізничного трафіку

Як повідомляв Укрінформ, П’ята ударна авіаносна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем «Рональд Рейган» 12 жовтня прибула з п’ятиденним візитом до головної військово-морської бази Південної Кореї в порту Пусан на східному узбережжі країни.

У Сеулі наголосили, що візит авіаносної ударної групи відбувається в рамках зобов’язань Сполучених Штатів наростити демонстрацію постійної присутності стратегічних сил на Корейському півострові в рамках домовленості Вашингтона із Сеулом про посилення їхніх можливостей стримування ракетних і ядерних загроз з боку КНДР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-