Австрія: Ізраїль має право захищатися від такого безглуздого терору

Австрія: Ізраїль має право захищатися від такого безглуздого терору

Укрінформ
Австрія рішуче засуджує терористичну атаку ХАМАС на Ізраїль, що сталася у суботу вранці.

Про це повідомив у соцмережі X федеральний канцлер Карл Негаммер.

"Я рішуче засуджую терористичну атаку ХАМАС на Ізраїль і невинних цивільних осіб, що сталася сьогодні вранці. Ізраїль має право захищатися від таких підступних і масованих атак. Запуск ракет по беззахисному цивільному населенню – це жорстокий терор і ніколи не є засобом розв'язання політичних проблем", - сказав він.

За словами канцлера, "безпека Ізраїлю не підлягає обговоренню для Австрії".

Очільник австрійського МЗС Александер Шалленберг також засудив "проникнення терористів ХАМАС з Сектору Гази в Ізраїль і невибіркові атаки тисячами ракет, спрямовані проти невинних цивільних осіб".

"Ізраїль має право захищатися від такого безглуздого терору. Австрія твердо солідарна з нашими ізраїльськими партнерами", - заявив він.

На знак солідарності з Ізраїлем та ізраїльським народом над будівлями федеральної канцелярії та міністерства закордонних справ Австрії вивішено ізраїльський прапор.

Читайте також: Глава Пентагону заявив, що США забезпечать Ізраїль «усім необхідним для самозахисту»

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинули щонайменше 40 людей, ще понад 700 постраждали.

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни випущено 2200 ракет.

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції "Залізні мечі" у відповідь на атаку ХАМАС.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

ЄС, США, Україна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-