Словаччина запроваджує перевірки на кордоні з Угорщиною

Словаччина запроваджує перевірки на кордоні з Угорщиною

Укрінформ
Влада Словаччини запровадить тимчасові перевірки на кордоні з Угорщиною через зростання кількості нелегальних мігрантів після аналогічних кроків Польщі, Чехії та Австрії щодо посилення власних кордонів зі Словаччиною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Перевірки Словаччини на кордоні з Угорщиною розпочнуться вже у четвер, 5 жовтня, і триватимуть 10 днів.

Зазначається, що цьогоріч Словаччина зіткнулася з одинадцятикратним збільшенням кількості нелегальних мігрантів, переважно з Близького Сходу та Афганістану, які потрапляють до країни з Угорщини, прямуючи до Німеччини та Західної Європи.

Країни Центральної Європи, приймаючи українських біженців після вторгнення Росії, загалом об’єдналися у протидії прийому інших шукачів притулку. Вони також стикаються з тертями через періодичне посилення їхніх кордонів, що завдає шкоди транскордонному руху та бізнесу.

Чехія, Польща та Австрія вже почали тимчасовий контроль на своїх кордонах зі Словаччиною в середу, тоді як Німеччина запровадила нові перевірки на кордоні з Польщею та Чехією минулого тижня.

Читайте також: У Німеччині вважають, що свобода пересування в Шенгенському просторі - під загрозою

Прем'єр-міністр Словаччини Людовіт Одор заявив, що такі односторонні кроки країн ЄС викликають «ланцюгову реакцію».

«Ми віддаємо перевагу європейському рішенню», - сказав він, додавши, що порушить питання про посилення контролю на зовнішньому кордоні ЄС на майбутньому саміті блоку.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц вважає кількість шукачів притулку в країні надто великою і обіцяє, що незабаром нелегальну міграцію буде обмежено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-