Голосування за нового спікера Палати представників США відбудеться наступного тижня

Голосування за нового спікера Палати представників США відбудеться наступного тижня

Укрінформ
Тимчасово Палату представників після усунення з посади спікера Кевіна Маккарті очолюватиме республіканець Патрік Макгенрі.

Як передає кореспондент Укрінформу, особа на посаді тимчасового спікера була визначена раніше на випадок звільнення крісла речника Палати представників.

Наразі Макгенрі може лише оголошувати перерву в роботі Палати, закривати засідання й ставити на голосування кандидатури на посаду спікера.

Читайте також: Палата представників усунула Маккарті з посади спікера - вперше в історії США

До слова, голосування за нового спікера відбудеться вже наступного тижня, повідомили депутати-республіканці. Відсьогодні конгресмени перебуватимуть на канікулах і повернеться у вівторок ввечері на конференцію перед можливим голосуванням у середу.

Читайте також: Байден закликав республіканців дотриматися свого слова щодо допомоги Україні

Маккарті після голосування за його усунення провів пресконференцію, на якій заявив, що не думав про відставку. За словами ексспікера, його однопартієць Метт Ґейц, який ініціював цей процес, керувався особистими мотивами.

«Послухайте, ви всі знаєте Метта Ґейца. Ви знаєте, що це було особисте, – сказав Маккарті. – Це не мало нічого спільного з витратами... Це все було для того, щоб привернути вашу увагу».

Читайте також: Конгрес ухвалить пакет допомоги для України навіть попри заміну спікера - Білий дім

Маккарті також під час пресконференції наголосив, що є прибічником підтримки України та порівняв Путіна з Гітлером.

"Я підтримую озброєння України... Це не означає надсилати їм готівку, але озброювати Україну... Мене дуже непокоїть довгострокова перспектива. Те, що відбувається, дуже нагадує 1930-ті роки. Багато кроків, які робить Путін, дуже схожі на кроки Гітлера. Але нині відбувається дещо навіть гірше за те, що сталося в 1930-х роках", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Палата представників Конгресу США проголосувала за відставку Маккарті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-