Польща відновлює контроль на кордоні зі Словаччиною

Польща відновлює контроль на кордоні зі Словаччиною

Укрінформ
Уряд Польщі від опівночі, 4 жовтня, через велику кількість нелегальних мігрантів відновлює контроль на кордоні із Словаччиною.

Про це на пресконференції у Варшаві повідомили міністр внутрішніх справ й адміністрації Польщі Маріуш Камінський і голова Прикордонної служби РП Томаш Прага, передає Укрінформ.

“Згідно з планами, всього на ділянці кордону зі Словаччиною буде введено в дію 11 пунктів пропуску, з них вісім автомобільних і три залізничних”,- заявив Прага.

Він додав, що крім цих пунктів для зручності простих людей буде також введено в дію 11 місць для пішого перетину кордону.

Читайте також: У Німеччині вважають, що свобода пересування в Шенгенському просторі - під загрозою

Глава МВС Польщі повідомив, що контроль на кордоні буде введено тому, що кількість нелегальних мігрантів, що потрапили до Польщі через Словаччину так званим балканським шляхом, зросла на 1000%.

За його словами, лише за останні два тижні на польсько-словацькому кордоні було затримано 551 нелегального мігранта.

Камінський зазначив, що про введення контролю поінформовано МВС Словаччини, Австрії і Чехії, а також Єврокомісію відповідно до Шенгенського кодексу.

Читайте також: Польща посилює контроль на кордоні з Литвою

Як повідомлялося, Польща відновить контроль на кордоні зі Словаччиною у Підкарпатському, Малопольському та Сілезькому воєводствах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-