Турецька авіація атакувала курдських бойовиків на півночі Іраку

Турецька авіація атакувала курдських бойовиків на півночі Іраку

Укрінформ
Туреччина 1 жовтня о 21:00 провела військову повітряну операцію на півночі Іраку, щоб завдати удару по курдських бойовиках після терористичної атаки у турецькій столиці Анкарі.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини, передає Укрінформ.

"Турецькі збройні сили уразили печери, укриття, та склади у регіонах Метіна, Хакурк, Канділ і Гара на півночі Іраку, які, як вважає відомство, контролюються терористами, пов’язаними з Робітничою партією Курдистану (PKK) та Союзом громад Курдистану (KCK). Загалом було знищено 20 цілей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Анкарі стався вибух біля будівлі МВС, двоє терористів загинули

Туреччина пояснила, що зробила це відповідно до права на самооборону, яке передбачає стаття 5 Статуту ООН, аби припинити терористичні напади та убезпечити свій кордон. 

"Задля виживання та безпеки нашої країни та нації боротьба з тероризмом триватиме рішуче, доки не залишиться жодного терориста", — наголосило міністерство. 

Читайте також: Теракт в Анкарі: відповідальність взяли на себе курдські бойовики

У відомстві запевнили, що Туреччина вжила всіх заходів, щоб уникнути ураження цивільних, історичних та культурних цінностей, а також навколишнього середовища.

Нагадаємо: в Анкарі у неділю поблизу будівлі Міністерства внутрішніх справ Туреччини пролунав потужний вибух. Влада заявила про теракт, і повідомила про двох нападників, один з яких себе підірвав, а іншого було знешкоджено. Під час пожежі двоє поліцейських зазнали легких поранень.

Читайте також: НАТО підтримує Туреччину в боротьбі з тероризмом - Столтенберг

Також раніше стався вибух і на заводі SAGE компанії TÜBİTAK в Анкарі, де займалися розробкою авіаційних ракетних систем. В результаті інциденту загинув один співробітник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-