Науседа позбавив литовського громадянства фігуристку Дроб'язко

Науседа позбавив литовського громадянства фігуристку Дроб'язко

Укрінформ
Литовський президент Гітанас Науседа прийняв рішення позбавити литовського громадянства танцівницю на льоду Маргариту Дроб'язко.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника LRT.

«Президент підписав указ (про позбавлення громадянства Дроб'язко, - ред.)», - сказав представник Президента Литви Рідас Ясюльоніс.

Напередодні, в четвер, комісія литовського Сейму в справах громадянства рекомендувала позбавити Маргариту Дроб'язко литовського громадянства, посилаючись на те, що вона публічно висловлювала підтримку кремлівському режиму, який веде війну в Україні.

У публічному листі, оприлюдненому цього тижня, сама танцівниця на льоду заявила, що не бере участі в російській пропаганді, а поширює «світло культури і добра».

В березні литовські депутати дозволили позбавляти громадянства осіб, дії яких загрожують інтересам безпеки країни або її союзників, якщо паспорт ним раніше був виданий як виняток.

Маргарита Дроб'язко народилася в Москві. Після розпаду СРСР отримала громадянство Литви і виступала за цю країну у парі з Повіласом Ванагасом, з яким 2000 року одружилася. Пара п'ять разів брала участь в Олімпійських іграх. Дроб'язко та Ванагас були призерами чемпіонату світу та двох чемпіонатів Європи з фігурного катання.

Читайте також: Фінляндія вводить заборону на в'їзд російських автомобілів

Як повідомлялося, в серпні 2022 року пара взяла участь у російському танцювальному шоу "Лебедине озеро" в Сочі. Його підготувала Тетяна Навка - дружина спікера Кремля Дмитра Пєскова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-