Нобелівський лауреат Муратов оскаржить визнання «іноагентом» у РФ

Нобелівський лауреат Муратов оскаржить визнання «іноагентом» у РФ

Укрінформ
Головний редактор "Новой газеты", лауреат Нобелівської премії миру 2021 року Дмитро Муратов подасть судовий позов проти мін'юсту РФ, який оголосив його "іноземним агентом". На час розгляду він піде з посади головного редактора газети.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал видання.

«1 вересня Мін'юст (Росії - ред.) визнав Дмитра Андрійовича «іноагентом», Муратов оскаржуватиме рішення у суді. На час судового розгляду він попросив редакційну колегію призупинити його повноваження (головного редактора - ред.)», - йдеться у повідомленні.

Тимчасово виконуючим обов’язки головного редактора "Новой газеты" призначено Сергія Соколова.

В окремій великій розсилці видання журналістам уточнюється, чому подібні дії стали необхідними. «Муратов оголошений „іноагентом“ як фізична особа, редакція „Нової газети“ продовжує працювати так само, як і працювала. Але за найменшої загрози ми фінансову співпрацю припинимо. А вже людському (спілкуванню - ред.) - продовжимо радіти», - йдеться у розсилці «Новой».

Читайте також: Нобелівський фонд відкликав запрошення послам із Росії, Білорусі та Ірану

Як повідомлялося, Нобелівський комітет назвав включення Дмитра Муратова до реєстру «іноземних агентів» спробою російської влади змусити журналіста замовкнути.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-